Grupp: Huvudforum

Öppet brev till Avanza

0
Ogilla!
14
Gilla!
#0   Av: Alsta » Redigera
2014-05-15 12:21:52

Öppet brev till Avanza:

Hej Martin,

Detta mail kommer från Bäckman Kapitalförvaltning. Vi är några privata investerare som alla heter Bäckman och som driver en aktiv grupp på facebook som heter just Bäckman Kapitalförvaltning där vi försöker ge vår syn på börsläget samt olika tips på hur man kan vara ekonomiskt lagt samt att försöka lära ut lite TA. Vi har bland annat tipsat om att våra unga läsare kanske borde söka jobb i er supportgrupp för att lära sig mer om aktiehandel vilket är allas vårt stora intresse. Vi har just nu ca 335 läsare.

Men så började vi läsa boken FLASHBOYS som fått oerhört stor genomslagskraft i USA- Boken handlar som du säkert vet om High Frequency Trading eller HTF som det förkortats och detta gjorde att vi fick en del obekväma frågor som vi kände att vi måste ställa till dig då det är just genom er vi handlar och det är till er vi betalar våra courtage.

Nedan följer våra frågor.

1. Har Avanza något aktivt tradinggolv? Dvs tradar Avanza aktivt på daglig basis eller är det endast era fonder ni förvaltar? Anledningen till vår fråga är såklart att Avanza tar del av sina kunders köp och sälj innan dom når marknaden.

2. Säljer ni era kunders ordrar till andra instanser innan dom når marknaden? Dvs Kan någon köpa möjligheten av er att få reda på era kunders köp och säljordrar innan dom hamnar på OMX eller någon annan plattform? Detta skulle ju såklart gynna både er och er kund då dom genom just HTF kan se vår order och sedan köpa något billigare och sälja dyrare till oss utan att vi märker då en HTF genomförs snabbare än ögat kan reagera.Detta är vanligt förekommande i USA.

3. Ibland har det känts som att börsen ligger steget före. Skall man köpa AOL på låt säga 50kr och man lägger in en order så plockas möjligheten bort innan man har lagt in hela ordern och plötsligt kostar aktien 50,10kr utan att några avslut genomförts. Kan vi som kund känna oss trygga i att ni inte läser av det man knappar in fören ordern är korrekt ifylld och dessutom är godkänd av säljaren? Förklara gärna när ni tar del av kundernas ordrar.

4. Hur står sig er hastighet att nå OMX jämfört med andra banker. Har ni era servrar på Regeringsgatan eller har ni dem nere vid frihamnen där OMX finns så att avståndet blir kortare?

Det finns ingen kritik i ovan frågor utan vi är endast intresserade av hur ni arbetar då vi använder oss av er för att nå marknaden. Ni har en fantastiskt kundsupport som alltid är behjälplig. Men det vet ni redan.

Detta är ett öppet email som har delgivits våra läsare så vi skulle verkligen hoppas på svar till våra läsare och oss själva.

PS. Du hittar oss här: https://www.facebook.com/backmankapitalforvaltning

Med vänlig hälsning

Bäckman Kapitalförvaltning.

BÄCKMAN KAPITALFÖRVALTNING - Lite pengar med mycket glädje:

www.facebook.com/backmankapitalforvaltning

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.